Uvjeti poslovanja

UVIJETI POSLOVANJA

Opći uvjeti poslovanja

*fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 

Web trgovina www.dominam.hr posluje u skladu sa zakonima Republike Hrvatske.

Molimo Vas da prije korištenja internet stranica www.dominam.hr, pročitate uvjete korištenja. Usluge internetske trgovine vrijede za kupce sa prebivalištem na području Republike Hrvatske. Proces kupnje potrebno je izvršiti do kraja.

Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba, odnosno pravna osoba koja prihvaća ove opće uvjete poslovanja. Maloljetne osobe, djelomično ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu naručivati artikle samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Putem web-shopa kupcu je omogućena kupnja svih proizvoda koji se nalaze na stranicama prodavatelja www.dominam.hr.

Prihvaćanjem Općih uvjeta kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i točni.

Kupnjom proizvoda kupac izjavljuje da prihvaća uvjete poslovanja. Navedene odredbe mogu biti promijenjene a važeće se primjenjuju u trenutku naručivanja. Kupac je obvezan napraviti uvid u ažuriranja.

Postupak, te uvjeti kupnje robe putem Prodavatelj prodavaonice definirani su kroz sljedeće parametre: narudžba, plaćanje, otprema, dostava, povrat/reklamacija robe.

Isporučitelj naručene robe je tvrtka DOMINA-M d.o.o., u daljnjem tekstu „Prodavatelj“:

DOMINA-M d.o.o.

Čakovečka 9

40305 Nedelišće

OIB 25565606693

Matični broj: 0449083

Tel: 040 312 011

Fax: 040 312 015

Email: info@dominam.hr

Godina osnivanja: 1993.

Društvo upisano pri Trgovačkom sudu Varaždin pod brojem: TT-96/420-2.

MBS: 070013611.

Temeljni kapital: 160.000,00 kn.

Uprava: Branimira Nekić.

Poslovni računi: Erste…HR26 2402 0061 1000 2941 8, PBZ…HR53 2340 0091 1160 1114 4

Prodavatelj, pruža online uslugu putem svoje Internet stranice na domeni www.dominam.hr.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice www.dominam.hr. Korištenjem Internetske stranice Korisnik iskazuje da se slaže s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice www.dominam.hr u skladu s njima.

Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe. Korisnik osobno je odgovoran za zaštitu svojih zaporki ukoliko se one koriste.

Prodavatelj, nije odgovorna za eventualnu privremenu nedostupnost stranice www.dominam.hr,
niti za djelomični ili totalni prekid rada ili pogrešnog rada.
www.dominam.hr može biti privremeno nedostupna ili dostupna u ograničenom opsegu, kao
rezultat redovnog održavanja sustava u slučaju nadogradnje sustava te zbog problema više sile.

Prodavatelj zadržava pravo izmjene i ukidanja bilo kojeg elementa, kao i usluga koje pruža, bez prethodnog odobrenja ili obavještenja.
Korištenjem ovih Internetskih stranica Korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja.

Ukoliko se kao Korisnik ne slažete s ovdje navedenim uvjetima korištenja i pravilima molimo vas da ne koristite ove Internetske stranice.

Prodavatelj zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja i Izjavu o povjerljivosti podataka, asortimana ili sadržaj internetske stranice www.etrobe.hr.  Stoga su Korisnici dužni prije korištenja ovih Internet stranica pročitati informacije sadržane u Općim uvjetima poslovanja i korištenja i Izjavi o povjerljivosti podataka, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavak korištenja Internetske stranice i nakon objave novih Općih uvjeta poslovanja i Izjave o povjerljivosti, smatra se da Korisnik prihvaća izmjene.

Ova Internetska stranica privatno je vlasništvo. Sva komunikacija putem ovih Internetskih stranica mora biti u skladu s ovim Općim uvjetima poslovanja i korištenja.
Korisnik ne smije koristiti ovu Internetsku stranicu za oglašavanje u komercijalne, vjerske, političke, ili druge svrhe.

Materijali koji se nalaze na www.dominam.hr internetskoj stranicama ekskluzivno su pravo tvrtke Prodavatelja ili se koriste uz izričito odobrenje vlasnika autorskih prava. Kopiranje i distribucija sadržaja ovih internetskih stranica bez izričitog pismenog odobrenja Prodavatelj strogo je zabranjeno!

Prodavatelj nije odgovorna za tehničke probleme koji mogu dovesti do pogrešne
obrade elektroničkih podataka. Na sva pitanja koja nisu regulirana posebnim uvjetima korištenja
www.dominam.hr , primjenjuju se Opći uvjeti poslovanja, te pozitivno zakonodavstvo Republike
Hrvatske.

Korištenje Internetske stranice dominam.hr isključivo je na odgovornost Korisnika. Prodavatelj, se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete Internetskoj stranici dominam.hr, kao što su računalni virusi, prekidi u komunikacijskoj liniji, neovlašteni pristup, protupravne radnje trećih osoba, nemar i slično te drugih slučajeva za koje Prodavatelj nije ili ne može biti odgovoran.

Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost ili potpunost svih informacija i sadržaja koje se nalaze na dominam.hr  Internetskoj stranici.

Prodavatelj zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda.

Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti a vezano za okolnosti koje onemogućavaju korištenje www.dominam.hr internetske stranice. Uvjeti iz ovog poglavlja odnose se na cjelokupni sadržaj Internetske stranice dominam.hr

Korisnik se slaže da će obeštetiti, i neće smatrati odgovornim Prodavatelja, od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati uporabom ovih Internetskih stranica od strane Korisnika.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača, NN 41/14 i NN 110/15.

UVJETI PRODAJE za ugovore sklopljene izvan poslovnih prostorija i ugovore sklopljene na daljinu 

Odnosi se na narudžbe obavljene putem Web trgovine www.dominam.hr uz odabranu dostavu na adresu kupca.

JEZIK

Jezik komunikacije na www.dominam.hr je hrvatski književni jezik.

CIJENE

Cijene su izražene u eurima (EUR) i kunama (HRK), i sadrže PDV, vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje.
Sve navedene cijene vrijede za kupovinu online.

Cijene na www.dominam.hr se mogu razlikovati od cijena u trgovini.

Trošak dostave iskazuje se zasebno.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti.
Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode.
Navedene pogodnosti mogu biti određene isključivo samo za web kupovinu.

Web trgovina – sklapanje i raskid ugovora o prodaji  izvan poslovnih prostorija i ugovori sklopljeni na daljinu

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabranog proizvoda ili usluge putem

“www.dominam.hr” web trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge.

Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: internet narudžbe-web trgovina, tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem.

Sredstva daljinske komunikacije jesu ona sredstva koja su pogodna za sklapanje ugovora između trgovca i potrošača bez istodobne fizičke prisutnosti trgovca i potrošača na jednome mjestu.

On line kupnja na www.dominam.hr može se obaviti bez registracije.

Odabir proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu” tj. klikom na link/ikonu „Košarica”.
U „košarici” se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju sa cijenom proizvoda i cijenom dostave te ukupnom cijenom (PDV je uključen u cijene).

Po završetku kupnje kupac na svoju email adresu dobiva potvrdu narudžbe sa svim potrebnim podatcima potrebnima za izvršenje online kupnje tj. „sklapanje ugovora na daljinu“, kao i ostale obavijesti prema Članku 69. Zakona o zaštiti potrošača.

Ukoliko je odabrani proizvod nedostupan ili prodan, Prodavatelj će o tome  obavijestiti kupca i ponuditi mu mogućnost kupnje proizvoda s web trgovine koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

Ugovor stupa na snagu i obavezuje u trenutku kada Prodavatelj potvrdi raspoloživost i cijenu robe i ovisno o načinu plaćanja autorizira plaćanje karticom, pošalje službenu obvezujuću ponudu za plaćanje online bankarstvom ili pošalje kupcu račun i obavijest o vremenu slanja pošiljke.

Prodavatelj, osim navedene obveze, ne odgovara Kupcu ni po bilo kojoj osnovi.
DOMINA-M d.o.o., otklanja odgovornost za posljedice opisane izvanredne situacije.

Plaćanje.

Naručene proizvode možete platiti na sljedeće načine:

 • Putem virmana i opće uplatnice
 • Karticama Maestro, MasterCard, Visa, Visa Inspire, Diners, ili Discover

Plaćanje putem Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

Prilikom odabira plaćanja virmanom ili općom uplatnicom na vašu e-mail adresu bit će poslana potvrda Vaše web narudžbe. Ukoliko ne zaprimite obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da ste pogrešno unijeli svoju e-mail adresu ili je ona završila u „spamu“. U tom slučaju molimo Vas da nas kontaktirate na: prodaja@dominam.hr ili na telefon +385 40 312 011 kako bi mogli provjeriti da li je Vaša narudžba zaprimljena.

Djelatnici dominam.hr Internet trgovine kontaktirat će Vas po potrebi.

Ako se plaćanje proizvoda vrši Internet bankarstvom ili općom uplatnicom, korisnik mora ispuniti sljedeće podatke:

 • Uplata na žiro račun DOMINA-M o.o. HR 26 2402006 1100029418 Erste Banka
 • Poziv na broj: 02 – broj ponude/web narudžbe
 • Primatelj: DOMINA-M d.o.o., Čakovečka 9, 40305 Nedelišće

Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode. Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

Plaćanje kreditnim karticama

Ako ste odabrali plaćanje kreditnom karticom, na sigurnoj stranici BORGUN odaberete vrstu kreditne kartice kojom plaćate (Maestro, MasterCard, Visa, Visa Inspire, Diners, ili Discover) te upišete podatke o vlasniku kreditne kartice i ostale potrebne podatke.
Moguće je jednokratno plaćanje SVIM karticama.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

www.dominam.hr  (prodajno mjesto) koristi BORGUN payment gateway sustav za online plaćanja.

BORGUN je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. BORGUN kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji BORGUN ima. BORGUN koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka

BORGUN kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka. BORGUN kao ni DOMINA-M vlasnik domene dominam.hr NE DAJE podatke trećim stranama.

BORGUN koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:

 • Ime i prezime
 • E-mail
 • Telefon
 • Adresa
 • Mjesto
 • Poštanski broj
 • Država
 • Vrsta kartice
 • Broj kartice
 • Vrijeme trajanja kartice
 • CVV kod kartice

BORGUN ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

BORGUN jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

Besplatna dostava.

Dostava za sve narudžbe iznad 93,00 EUR (700,00 kn) je besplatna za područje cijele Hrvatske. Dostava za narudžbe manje od 93,00 EUR (700,00 kn) naplaćuje se 5,00 EUR (37,67 kn).  Nadoplata za otoke iznosi 4,64 EUR (35,00 kn),  bez obzira na iznos narudžbe.

Roba se šalje iz našeg skladišta na adresi Čakovečka 9, 40305 Nedelišće.
Sve narudžbe zaprimljene ili uplaćene radnim danom do 12 sati bit će poslane kupcu tijekom istog dana, ukoliko je roba dostupna na našem skladištu.

Rok isporuke je nekoliko radnih dana, najčešće do sedam ( 7 ) radnih dana, od dana predaje paketa na isporuku dostavnoj službi.
U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupca će o tome odmah obavijestiti naša služba za korisnike.

Dostavu vršimo putem dostavljačkih službi, In Time,  Intereuropa i DPD.

Ukoliko se odlučite na osobno preuzimanje paketa, njega možete preuzeti u našoj poslovnici, na adresi Čakovečka 9, Nedelišće, uz prethodnu najavu i dogovor na telefon (040 500 520) ili email prodaja@dominam.hr.

REKLAMACIJE I POVRATI

Reklamacije

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne oštete.

KUPAC je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranje pošiljke. Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljivih oštećenja/nedostataka, preporučujemo da KUPAC odbije primitak iste jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti PRODAVATELJU, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.
Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale izvanredne događaje koje mogu nastati prilikom slanja artikla a koji se nalaze u domeni dostavne službe.

Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi na:

 • na e-mail adresu: prodaja@dominam.hr
 • na adresu: DOMINA-M d.o.o., Čakovečka 9, 40305 Nedelišće

Proizvod kojim ste nezadovoljni možete zamijeniti za novi ili vratiti uz povrat novca i to unutar 14 dana od primitka proizvoda na Vašu adresu.

Kod povrata robe KUPAC snosi troškove dostave.

Proizvod mora biti nekorišten, u nepromijenjenoj količini te u originalnoj ambalaži, uz predočen originalan račun i jamstvo, ukoliko postoji.

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, KUPAC treba poslati fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza.

Prodavatelj vrši prikup reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da KUPAC nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije u rokovima određenim Zakonom o obveznim odnosima, cjelokupan trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi PRODAVATELJ.

Reklamacije po osnovi krivo naručene robe ne uvažavamo pa Vas molimo da prilikom narudžbe dobro proučite što ste naručili. Ako imate bilo kakve nedoumice slobodno nas kontaktirajte.


POVRATI

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača, odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.
PRODAVATELJ utvrđuje uvjete povrata – postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku: Obrazac za jednostrani raskid ugovora.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge pisane izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor.

Povrat robe dužni ste izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata primit ćete u roku od 10 dana putem e-maila. Povrat novčanih sredstava bit će odrađen najkasnije u roku od 7 dana od datuma upućivanja obavijesti.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača dužni ste sami snositi izravne troškove povrata proizvoda ako koristite svoje pravo na jednostrani raskid ugovora.

U slučaju da naručite robu i odbijete ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), PRODAVATELJ ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda.

ZAMJENA ROBE

Kupac može zamijeniti proizvod osobno u našoj poslovnici u Nedelišću ili ga poslati na adresu Čakovečka 9, 40305 Nedelišće.

Ukoliko je riječ o zamjeni proizvoda zbog želje kupca, kupac šalje robu na naše skladište o svom trošku.

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale izvanredne događaje koje mogu nastati prilikom slanja artikla na naše skladište a koji se nalaze u domeni dostavne službe.

U slučaju da kupac želi ispravnu i neupotrebljavanu robu zamijeniti drugom ili je vratiti, smatra se dobrim poslovnim običajem, ukoliko trgovac odluči udovolji želji kupca.

Platforma za online rješavanje sporova

Europska komisija je pokrenula platformu za online rješavanje sporova kako bi omogućila potrošačima i trgovcima online rješavanje sporova proizašlih iz online ugovora.

Ukoliko želite svoje reklamacije uputiti trećoj strani koja je ovlaštena za pomoć pri rješavanju pritužbi nezadovoljnih potrošača unutar EU, molimo koristiti sljedeću poveznicu:

Platforma za rješavanje sporova…
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HR

Obratite nam se na info broj 040 500 520 ili e-mail adresu prodaja@dominam.hr za obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda.