+(040) 500 520 +(040) 500 521
prodaja@dominam.hr

Izjava o privatnosti

PRIVATNOST PODATAKA

Tvrtka DOMINA-M d.o.o., Čakovečka 9, 40305 Nedelišće, štiti privatnost  svojih Kupaca i vodi brigu o njihovim osobnim podatcima tragom Opće EU Uredbe o zaštiti osobnih podatka 2016/679/EZ (UREDBA) i Zakona o provođenju Opće EU uredbe o zaštiti osobnih podataka NN 42/2018. Politikom privatnosti tvrtka DOMINA-M d.o.o., obvezuje se obrade osobnih podataka provoditi isključivo prema načelima Uredbe.

 

OSOBNI PODATCI:

Prema UREDBI „Osobni podaci” su znači svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”); a pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.

 

OBRADA:

Prema UREDBI, „obrada” znači svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili na skupovima osobnih podataka, bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje;

 

PRIKUPLJANJE PODATAKA:

DOMINA-M d.o.o., prikuplja samo i isključivo osobne podatke koje kupac/osoba upisuje/unosi samostalno.

Prilikom registracije osobe za Kupca DOMINA-M d.o.o. će od budućeg Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, adresa, poštanski broj, e-mail adresa, telefonski broj, datum rođenja te korisničko ime i lozinka.

Kupac potvrđuje da se slaže da obradom osobnih podataka klikom na gumb za prijavu.

Informacije/podatci prikupljeni prilikom stvaranja korisničkog računa na web tvrtke DOMINA-M d.o.o. koriste se kako slijedi:

 

  1. Ime i prezime, e-mail adresa, za identifikaciju korisnika i pristup webshopu.
  2. E-mail adresa, za komunikaciju sa Kupcem, e-marketing.
  3. Ime i prezime, adresa, poštanski broj, e-mail adresa, za praćenje narudžbe i dostavu narudžbe na adresu
  4. Ime i prezime, e-mail adresa, telefonski broj za upravljanje prodajom i reklamacijama
  5. Datum rođenja, radi ispunjenja zakonskog okvira starosti korisnika koji pristupa/registrira se na webshopu; uredba EU 2016/679.

 

DIJELJENJE OSOBNIH PODATAKA:

Prikupljeni podatci koristiti će se u gore navedene svrhe i biti će dostupni vanjskim izvršiteljima obrade, pružateljima usluge.

Vanjski izvršitelji obrate, tj. pružatelji usluga su tvrtke sa kojima je DOMINA-M d.o.o., sklopila ugovor o korištenju njihovih usluga a to su:

  1. Knjigovodstveni servis
  2. Dostavne službe; pružatelji usluga distribucije, dostavne službe, mogu od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o preuzimatelju paketa. Ukoliko Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.
  3. Pružatelji hosting usluga

Uz navedene izvršitelje obrade, podatci se daju na uvid i predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.

 

Web kolačići (cookies)

Kako bi ovaj webshop radio pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ovaj webshop mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Korištenjem webshopa pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookiea i dalje možete pregledavati webshop, no neke mogućnosti Vam neće biti dostupne.

 

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

 

Kako onemogućiti kolačiće
Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 •Opera  • Safari.  Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na webshopu.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

 

KOLIKO DUGO POHRANJUJEMO OSOBNE PODATKE

Osobne podatke pohranjujemo samo dok su nam potrebni u svrhe u koje ih prikupljamo, odnosno u svrhu ispunjenja ugovornog odnosa ili zakonskih obveza, a najdulje prema sljedećim kriterijima:

Osobne podatke prikupljene u svrhu ispunjavanja svojih zakonskih i regulatornih obveza pohranjujemo prema propisanim rokovima.

Osobne podatke prikupljene u svrhu prodaje  proizvoda i usluga, pohranjujemo u trajanju ugovornog odnosa;

Osobne podatke prikupljene u svrhu marketinških aktivnosti pohranjujemo dok ne povučete privolu, otkažete pretplatu ili ne zatražite brisanje pretplate, ili pak nakon razdoblja neaktivnosti.

Osobni podaci brišu se po prestanku ugovornog, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza pohranjivanja, osim u slučaju da je pokrenut sudski ili drugi sličan postupak koji zahtjeva čuvanje podataka.

 

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)

Kupac/Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti zahtjevom na mail info@dominam.hr., te se podaci brišu u najkraćem mogućem roku. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu info@dominam.hr u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

Povlačenje privole – ako više ne želite primati naš newsletter, dovoljno je na dnu newslettera kliknuti na Odjava.
Pravo na prigovor

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu info@dominam.hr. Također, imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka.